Hästmagazinet

Ute just nu!

Islandshäst-
magazinet

Allt om dressyr

Kontakt

 • Hästmagazinet
  Parkgatan 20
  515 33 Viskafors
 • Ansvarig utgivare: Robert Solin
 • Växel: +46 08-588 366 20
 • Kundservice/pren:
  E-post: Kundservice
  08-588 366 23
 • Redaktion: 08-588 366 21
 • Annons: 0705-88 02 09
 • E-post: info@hastmagazinet.com
  Plusgiro: 1040-5
 • LRF Media AB Orgnr. 556413-2883 113 92 Stockholm
 • Besöksadress: Franzéngatan 1B 112 51 Stockholm
 • Tel: 08-588 366 00
  Fax: 08-588 369 89
  E-post: LRF Media

Future Challenge i samband med lag-SM

Från Future Challenge:
I topp bland unga hästar ligger Anna Svanberg på Hermes 1086 och i avdelningen för unga ryttare är det Elin Aspnäs på Christo 4 som ligger i ledningen. Kampen hårdnar om platserna till finalen i Globen i december.

Lövsta Future Challenge är en satsning på svensk dressyr för att få fram fler internationellt konkurrenskraftiga ekipage i Grand Prix. Bakom initiativet till tävlingen står dressyrprofilerna Louise Nathhorst, Peter Härnstam och Tinne Vilhelmson-Silfvén (Sveriges bästa dressyrryttare i OS i London). Sponsor är affärskvinnan Antonia Ax:son Johnson, genom sitt stuteri Lövsta Stuteri, där hon och Tinne också har ett samarbete sedan drygt ett decennium.

- Vi har satsat på talangfulla unga ryttare och hästar i vad vi kallar Lövsta Akademi under många år och när Tinne, Lussan och Peter kom med idén till Lövsta Future Challenge blev jag väldigt glad. Vi ser det som ett sätt att öka svensk dressyrs konkurrenskraft ytterligare, inte minst med sikte på OS i Rio om fyra år, säger Antonia Ax:son Johnson.

Tävlingen är uppdelad i två avdelningar. En där unga ryttare upp till 25 år rider erfarna hästar och en där unga hästar, upp till 11 år, tävlas av erfarna ryttare. Tävlingen består av fem deltävlingar som leder fram till en final i samband med Stockholm International Horse Show i Globen den första advent. Kvaltävlingarna rids i Intermediaire II och själva finalen går i den korta varianten av Grand Prix.

Prispengarna är också något som utmärker Lövsta Future Challenge. Svensk dressyr är inte bortskämd med prispengar, men här tävlar ekipagen om 40 000 kronor i förstapris i finalen.

Som hemmahopp får väl Emelie Brolin och Briman från Gnesta ridklubb räknas. De startar i avdelningen för unga hästar.

- För mig är det första deltävlingen som jag startar i, men det har varit en motivation för mig att få min 11-åring klar. Lövsta Future Challenge är bra för bredden i svensk dressyr. Nu har ekipagen ett nytt delmål, mellan lilla rundan och Grand Prix, säger hon.

Hon tonar ner de egna chanserna till placering.

- Det är andra gången vi startar Intermediaire II så vi är helt gröna i leken. Jag är bara intresserad av mina egna procent och satsar på att vi ska etablera oss i programmet. Men det är jättehäftigt att få tävla i samma tävling som Tinne, avslutar Emelie.

Totalt startar 24 ekipage i Lövsta Future Challenge i helgen.

ANNONS

Annons

Den här nyheten

Relaterade nyheter

Senaste nytt

ANNONSER