Hästmagazinet

Ute just nu!

Islandshäst-
magazinet

Allt om dressyr

Kontakt

 • Hästmagazinet
  Parkgatan 20
  515 33 Viskafors
 • Ansvarig utgivare: Robert Solin
 • Växel: +46 08-588 366 20
 • Kundservice/pren:
  E-post: Kundservice
  08-588 366 23
 • Redaktion: 08-588 366 21
 • Annons: 0705-88 02 09
 • E-post: info@hastmagazinet.com
  Plusgiro: 1040-5
 • LRF Media AB Orgnr. 556413-2883 113 92 Stockholm
 • Besöksadress: Franzéngatan 1B 112 51 Stockholm
 • Tel: 08-588 366 00
  Fax: 08-588 369 89
  E-post: LRF Media

Planning Pegasus - ny hästapp

Planning Pegasus. Planning Pegasus. FOTO: Four Box

Från Four Box:
Planera, dela och chatta
Kalendern fungerar som en vanlig kalender med tillägget att man adderar en häst till varje händelse. Man matar in den viktiga informationen om sin häst samt när vaccineringar veterinärbesök och hovslagare mm har varit och är aktuella. Att dela en häst eller en plats med en annan Planning Pegasus användare, gör att man ser dennes aktiviteter i sin egen kalender. Vill man även journalföra dagens aktivitet, gör man det enkelt i kalendern då allt sparas mot en databas. Chattfunktionen, som finns i mobilen, gör det ännu enklare att snabbt kommunicera, utan att behöva kosta på sig sms.
 
Spara tid, underlätta kommunikationen
Idén till Planning Pegasus skapades av Linn Erixon Sahlström som sedan länge saknat en länk mellan almanackan och stallets whiteboard till mobilen.
 
– I de flesta stall idag så är den naturliga kommunikationsplatsen en whiteboard eller anslagstavla samt sms. Jag har länge saknat ett effektivare sätt att snabbt få tillgång till ändrad information i stallet där man kan på ett smart sätt kan spara tid. Till exempel in- och utsläpp, eller viktig info om vad hästen ska ha på sig eller inte ha på sig i hagen etc utan att behöva åka på plats och rodda. Tid är ju något vi alla har rättvist fördelat, men ändå tycks ha för lite av, särskilt vi hästmänniskor, säger Linn Erixon Sahlström.
 
Mobilen och framtiden
Planning Pegasus är byggd med stor utvecklingspotential och för tekniken står företaget Lunicore Student Konsult AB från Lunds Universitet. Appens design har skapats av Art Directorn Kajsa Bergergård Bartosch.
 
– Vi går ju mer och mer mot en mobil användning, d.v.s med smarta användningsområden där funktionalitet kanske blir viktigare än ren och skär underhållning. Min vision är att leda in hästvärlden i denna digitaliserade värld och kombinera nyttan med nöjet på ett smart och snyggt sätt. I Planning Pegasus finns det utrymme för fler smarta men även underhållande funktioner, något vi redan nu tittar på hur vi ska vidareutveckla, avslutar Linn.
 
Four Box – ett familjeföretag som vill dela med sig
Bakom Planning Pegasus står familjeföretaget Four Box Sweden AB. Four Box tror på att dela är att bry sig och uppmanar gärna sina användare att besöka World Horse Welfare för att skänka ett bidrag till hästar i nöd.
 
En app kostar 38 kronor.

Läs mer »
ANNONS

Annons

Den här nyheten

Relaterade nyheter

Senaste nytt

ANNONSER