Hästmagazinet

Ute just nu!

Islandshäst-
magazinet

Allt om dressyr

Kontakt

 • Hästmagazinet
  Parkgatan 20
  515 33 Viskafors
 • Ansvarig utgivare: Robert Solin
 • Växel: +46 08-588 366 20
 • Kundservice/pren:
  E-post: Kundservice
  08-588 366 23
 • Redaktion: 08-588 366 21
 • Annons: 0705-88 02 09
 • E-post: info@hastmagazinet.com
  Plusgiro: 1040-5
 • LRF Media AB Orgnr. 556413-2883 113 92 Stockholm
 • Besöksadress: Franzéngatan 1B 112 51 Stockholm
 • Tel: 08-588 366 00
  Fax: 08-588 369 89
  E-post: LRF Media

SUPERSHOWEN!

Commander Crowe svarar för en närmast osannolik prestation när han vinner Hugo Åbergs Memorial. Commander Crowe svarar för en närmast osannolik prestation när han vinner Hugo Åbergs Memorial. FOTO: Burt Seeger/Kanal 75

Det rapporterar Aftonbladet.

Maken till prestation har sällan skådats i travvärlden.
Sättet som Commander Crowe vann Hugo Åbergs Memorial på var nästan overkligt.
Segertiden blev tangerat världsrekord 1.08,9.
- Det finns ingen häst i världen som kan göra ett sådant här lopp, sa segerkusken Christophe Martens.

Commander Crowe fortsätter att regera i travvärlden.
Publiken, som uppgick till 11 039 personer på Jägersro, fick se den mest imponerande vinnaren någonsin i Hugo Åbergs historia. För sättet som Commander Crowe vann på var osannolikt. Han travade de första åttahundra metrarna i tredjespår innan han kom ner utvändigt om ledande Lavec Kronos. Detta i ett hiskeligt 1.07-tempo som ledaren anfört i. Commander Crowe övertog täten sjuhundra meter kvar och öppnade genast upp en stor lucka ner till de övriga. Han varvade på 1.07,9 och i sista sväng var det bara Sebastian K. som kunde ta upp jakten. Åke Svanstedts häst närmade sig hela tiden och såg för ett ögonblick lite segerfarlig ut. Men Commander Crowe var helt enorm och bara klev undan till slut.

"Helt obegripligt"
Segertiden 1.08,9 är tangerat världsrekord på tusenmeters bana över kort distans. Samma tid noterade treårige USA-hästen Googoo Gaagaa för en månad sedan på Pocono Downs i Pennsylvania.
- För mig är det här det bästa som en häst någonsin har gjort. Jag tror inte att det finns någon häst i hela världen som kan göra ett sådant här lopp. Det är helt obegripligt att han står till mål. Det är det bästa loppet jag både har kört och sett, sa Christophe Martens.

”Är ingen normal häst”
Commander Crowe har fullständigt sopat rent i storloppen i år. Han har vunnit Olympiatravet, Oslo Grand Prix, Elitloppet, Kymi Grand Prix, Forus Open och nu Hugo Åbergs. Stjärntravaren drog nu in ytterligare en miljon kronor och har bara i år tjänat 9,5 miljoner kronor. Totalt har han sprungit in 25,7 miljoner i hela sin karriär.
- Ingen normal häst kan göra ett sådant här lopp, Han är fantastisk och efter en så jobbig start ska det inte vara möjligt att vinna, sa tränaren Fabrice Souloy.

”Är så lycklig, så lycklig”
För ägaren Calle Wihlborg svallade känslorna över i vinnarcirkeln efter att ha vunnit på sin hemmabana.
- Det är overkligt. Att han med den öppningen bara gick i mål är ju helt otroligt. Jag är så lycklig, så lycklig, att få vara med om detta på himmaplan. Det är så otroligt stort, sa Calle Wihlborg.

”Sebastian K. bättre än Torvald Palema”
Tvåa i Hugo Åbergs blev Sebastian K. som spurtade strålande ifrån tredje par utvändigt. Åke Svanstedt var mycket nöjd med sitt nyförvärv och menade att hästen är bättre än självaste Torvald Palema.
- Hästen gjorde en kanonprestation. Han kämpade ända in i mål och det är inte ofta man är så nöjd med ett andrapris men det var jag idag. Han är lite lik Torvald Palema och jag tror att han kan vara snäppet bättre än Torvald. Det får framtiden utvisa men han har ju sprungit fortare än vad Torvald gjorde, sa Åke Svanstedt.
Trea i Åbergs blev Caballion på tiden 1.09,2 och samma tid fick fyran Sanity. Femma blev Orecchietti efter att ha hamnat illa till.

Praktsensation i V75-avslutningen
Inom V75 var det flera hårt betrodda hästar som vann. Inför sista avdelningen var värdet 3610 kronor. Då slog praktsensationen Victoria Fame till för Thomas Uhrberg. Hästen, som tränas av amatören Gert Henriksson, var minst streckad och spelad i loppet och vann till 169 gånger pengarna. Efter en invändig smygresa slog hon av Spring Erom precis före mållinjen. Därmed flög V75-utdelningen upp till 510 048 kronor för sju rätt.

Läs mer »
ANNONS

Annons

Den här nyheten

Relaterade nyheter

Senaste nytt

ANNONSER