Hästmagazinet

Ute just nu!

Islandshäst-
magazinet

Allt om dressyr

Kontakt

 • Hästmagazinet
  Parkgatan 20
  515 33 Viskafors
 • Ansvarig utgivare: Robert Solin
 • Växel: +46 08-588 366 20
 • Kundservice/pren:
  E-post: Kundservice
  08-588 366 23
 • Redaktion: 08-588 366 21
 • Annons: 0705-88 02 09
 • E-post: info@hastmagazinet.com
  Plusgiro: 1040-5
 • LRF Media AB Orgnr. 556413-2883 113 92 Stockholm
 • Besöksadress: Franzéngatan 1B 112 51 Stockholm
 • Tel: 08-588 366 00
  Fax: 08-588 369 89
  E-post: LRF Media

V75: Yield Boko är tillbaka

Yield Boko visade att han fortfarande är att räkna med i lördagens gulddivision. Yield Boko visade att han fortfarande är att räkna med i lördagens gulddivision. FOTO: Lars Jakobsson/Kanal 75

Sprintermästarfesten i Halmstad rundades av med V75-tävlingar på lördagen. Över 14 222 besökare njöt av sommarvärmen och högklassig travsport. Mest imponerade Yield Boko när han på nya banrekordet 1.11,4 (2 140 meter, bilstart) utklassade motståndet i gulddivisionen.
Det var första segern sedan maj förra året för den högkapable hingsten, som inledde tävlingskarriären i sin kulls toppskikt. Under treåringssäsongen vann han nio av tio lopp och tog bland annat hem Breeders’ Crown. Som fyraåring fortsatte framgångarna och när femåringssäsongen var till ända hade han vunnit 20 av 30 lopp och sprungit in 4,2 miljoner kronor. Men sedan tog det stopp. I vintras övertog Solvallas Stefan Hultman träningen och hos honom har hästen sakta men säkert hittat tillbaka. Att han inte vunnit lopp på så länge var svårt att förstå när han nu stack till ledningen och trots stenhårt tempo loppet igenom vann ohotad.
- Vi hade ju ett bra läge och jag hade på känn att hästen var i bra form. Hade Caballion kommit upp på utsidan direkt kanske jag hade släppt till honom men nu när han blev hängande i tredjespår hela första varvet valde jag att köra i ledningen, sa Kihlström som stortrivdes framför den månghövdade publiken.
- Det är alltid lika roligt att komma hit den här helgen. Det är fantastiskt stämning, fina tävlingar och banan är alltid i toppskick. Men jag har inte hunnit med något dopp i Tylösand.

Fjärde raka för jättelöfte
Stig H Johanssons treåring Indigious kom till start med tre segrar på tre starter. Nu stack han till ledningen och efter att Erik Adielsson dämpat tempot rejält förlängde den mycket lovande hingsten segerraden.
- Han öppnade bättre än jag trodde och det blev ett behagligt lopp för oss. Han har det mesta den här hästen. Han är fortfarande lite slapp och slö men han tar stora steg och kan röra på sig. Han lär väl gå ut i det tyska derbyt vad det lider, sa Adielsson.

Första V75-segern
Lärlingen Nicklas Westerholm har att brås på. Hans far är nämligen stortränaren Robert Bergh i Sundsvall. Med pappas Delmonica Sund vann Westerholm lärlingsloppet från ledningen.
- Det här är min första V75-seger och det största lopp jag har vunnit. Jag har klantat till det på V75 tidigare så det här var skönt.

Dunderskräll efter granskning
I klass I levererade Jörgen Sjunnesson en jätteskräll i form av Mimmi Elfstrand-tränade Strong Reasons. I en trång situation i sista sväng hittade Sjunnesson loss och Strong Reasons spurtade vasst till solklar seger. Men spänningen var inte över med det. Domarna granskade löpningsfilmen länge och väl innan de gav Sjunnesson nådiga nicken.
- Jag var övertygad om att det var lika mycket mitt spår som någon annans men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var orolig innan de ropade ut resultatet, sa Sjunnesson.

"Landets hetaste tränare"
Stefan "Tarzan" Melanders flyt håller i sig. För andra veckan i rad räknade Solvallatränaren in dubbla V75-triumfer. Först vann Digital Darling klass II från ledningen tillsammans med Örjan Kihlström och sedan mosade True Advantage motståndet den tunga vägen i silverdivisionen.
- Jag vet inte vad Tarzan gör men hästarna går otroligt. Han är väl landets hetaste tränare just nu, sa True Advantages kusk Ulf Ohlsson.
Timo Nurmos Montgomery Gel fick en gynnsam resa men gjorde också en prestation i toppklass när han från andra par utvändigt spurtade ifrån motståndet på banrekordet 1.13,3 (2 640 meter, autostart) i bronsdivisionen. 166 V75-system lyckades pricka in samtliga vinnare och för det fick de 120 680 kronor bara för sju rätt.

ANNONS

Annons

Den här nyheten

Relaterade nyheter

Senaste nytt

ANNONSER