Hästmagazinet

Ute just nu!

Islandshäst-
magazinet

Allt om dressyr

Kontakt

 • Hästmagazinet
  Parkgatan 20
  515 33 Viskafors
 • Ansvarig utgivare: Robert Solin
 • Växel: +46 08-588 366 20
 • Kundservice/pren:
  E-post: Kundservice
  08-588 366 23
 • Redaktion: 08-588 366 21
 • Annons: 0705-88 02 09
 • E-post: info@hastmagazinet.com
  Plusgiro: 1040-5
 • LRF Media AB Orgnr. 556413-2883 113 92 Stockholm
 • Besöksadress: Franzéngatan 1B 112 51 Stockholm
 • Tel: 08-588 366 00
  Fax: 08-588 369 89
  E-post: LRF Media

De är Travets Talanger 2012

Från Svensk Travsport:

Den 15 april startade Travets Talanger 2012 med en loppserie bestående av sex sulkylopp och sex montélopp med coachning av flera av Sveriges mest rutinerade kuskar och mest framgångsrika montéryttare.

Under juni månad har ungdomar mellan 16 och 21 år med en aktiv kör- och/eller montélicens kunnat söka till Travets Talanger 2012, för att få möjlighet att vidareutvecklas inom travsporten. Tolv talanger har nu valts ut bland de sökande. De är alla ambitiösa ungdomar som vill satsa helhjärtat på travet i framtiden. De är bra förebilder och har redan nu gjort val som visar på att de vill bredda sina kunskaper.

Många ansökningar

– Antalet inkomna ansökningar var ännu fler i år jämfört med förra året. Det är fantastiskt glädjande att så många ungdomar har ambitiösa mål och vill bli framgångrika inom travsporten. Vi ser också att majoriteten av landets licensinnehavare i denna ålder är tjejer och den uttagna gruppen speglar i stort sett hur fördelningen ser ut, säger Henrik Högström som är projektledare för Travets Talanger.

Talangernas totalt fyra träffar under hösten och vintern kommer att vara späckade med aktiviteter som bland annat personlig coachning, medieträning, löpkörning och ridning. Första träffen för talangerna, som sker i slutet av augusti, inleds med coachning av Stig Wiklund som idag är mental tränare till flera av våra största idrotts- och travstjärnor.

Presentation av Travets Talanger 2012

Amanda Larsson (1994)
Engagerad och positiv Halmstadtjej som skaffat sig värdefull erfarenhet från ponnytravet. Hon är aktiv i Halmstadtravets ungdomsverksamhet och är ledare på flera av travskolans kurser på hemmabanan.

Amanda Sjökvist (1993)
Väl omtalad Dalatjej med Romme som hemmabana. Hon började med ponnytravet och gick därefter Stiernhööksgymnasiet med travinriktning. I sommar går dock flyttlasset till Gävle då hon direkt efter avslutat gymnasium fick anställning hos komettränaren Troels Andersen. Vann sitt första lopp med en av skolans hästar strax innan examen.

Billy Svedlund (1991)
Målmedveten Gävlekille som numera har Rättvik som hemmabana. Billy gick gymnasiet på Wången. Han har visat sig vetgirig då han trots sin unga ålder hunnit se sig om hos många travtränare i Sverige och även hunnit med att arbeta med trav i USA under en vinter. Tog nyligen sin andra seger i sulkyn.

Caroline Mundin (1992)
Caroline är uppväxt några mil utanför Göteborg. Efter gymnasieutbildning på Wången arbetar hon nu hos Thomas Uhrberg i Skåne.

Catrine Hagman (1994)
Talangfull tjej från Moratrakten som redan visat fin känsla när hon satt sig upp på bland annat sin skolas, Stiernhööksgymnasiets, hästar i montélopp. Debuten på tävlingsbanan slutade med seger till skrälloddset 34 gånger pengarna. Har precis tagit körlicens också och ser fram emot sulkydebuten.

Jennifer Persson (1994)
Gotländska som valde att satsa på travet när hon skulle välja gymnasium efter att från nio års ålder ha tränat och kört ponnytrav. Som flest hade hon fem stycken ponnyer som hon tränade och körde. Har både kör- och montélicens men de största framgångarna har hittills kommit i sadeln.

Jenny A Björk (1995)
Har framgångsrikt kört ponnytrav i flera år och har även hunnit köra och rida en hel del lopp sedan övergången till de stora hästarna under förra året. Går just nu gymnasiet men håller dagligen på med travhästar då morföräldrarna driver stuteri och en liten tränarrörelse.

Joel Uhrberg (1993)
Son till den framgångsrike Jägersrotränaren Thomas Uhrberg. Joel har dock tagit en egen väg. Trots att hästarna fanns lättillgängliga hemma sökte sig han till gymnasiet på Wången för att utvecklas. Där tränade han bland annat kallblod för första gången.

Kevin Svedlund (1993)
Yngre brorsa till Billy Svedlund som arbetar på hemmabanan Gävletravet. Har precis tagit studenten på Gävle Praktiska Naturbruk inriktning häst. Tävlade flitigt i ponnytravet dessförinnan och har höga ambitioner inom travet. Vann sin första seger som kusk i Travets Talangers loppserie.

Marika Eriksson (1993)
Östersundstjej som nyligen tog sin examen på Wången. Inledde sin kuskkarriär på bästa sätt genom att vinna sina två första lopp.

Sara Hansén (1994)
Stockholmstjej som nyligen tagit både körlicens och montélicens. Körde ponnytrav med egen ponny innan hon började på Berga Naturbruksgymnasium. Hon har även praktiserat hos flera Solvallatränare.

Sofia Frilén (1991)
Sofia började sin karriär inom ponnytravet och var bland annat med i Lilla Elitloppet tre gånger. Under gymnasietiden på Travgymnasiet i Sundsvall fick hon chans att åka på studieresa till Sydafrika där hon blev första svensk att vinna lopp. Sedan i mars arbetar hon hos Bergsåkertränaren Henrik Svensson.

ANNONS

Annons

Den här nyheten

Relaterade nyheter

Senaste nytt

ANNONSER