Hästmagazinet

Ute just nu!

Islandshäst-
magazinet

Allt om dressyr

Kontakt

 • Hästmagazinet
  Parkgatan 20
  515 33 Viskafors
 • Ansvarig utgivare: Robert Solin
 • Växel: +46 08-588 366 20
 • Kundservice/pren:
  E-post: Kundservice
  08-588 366 23
 • Redaktion: 08-588 366 21
 • Annons: 0705-88 02 09
 • E-post: info@hastmagazinet.com
  Plusgiro: 1040-5
 • LRF Media AB Orgnr. 556413-2883 113 92 Stockholm
 • Besöksadress: Franzéngatan 1B 112 51 Stockholm
 • Tel: 08-588 366 00
  Fax: 08-588 369 89
  E-post: LRF Media

Nytt P.R.E-förbund bildat

30 medlemmar vid det extra årsmötet som tog beslut om att dela den svenska avelsföreningen för PRE till två enheter. 30 medlemmar vid det extra årsmötet som tog beslut om att dela den svenska avelsföreningen för PRE till två enheter. FOTO: FSHS

Pressmeddelande från FSHS:
Resultatet av mötet blev att ett helt nytt P.R.E.-förbund bildades och Avelsföreningen övergår till att enbart sköta stamboksservice till P.R.E.-ägare i Sverige, Norge och Finland.
 -    Det känns jättebra, säger Åsa Werkell, ordförande i den
nybildade stamboksserviceenheten. Tillsammans med föreningens sekreterare
och kassör, Jane Fredin och Gunilla Astrén kan nu Åsa Werkell fokusera på
uppdraget att sköte stambokstjänsterna mot Spanien. De övriga i styrelsen
har fått i uppdrag att skapa regler och stadgar för det nybildade förbundet
för den spanska hästen i Sverige.
Som ordförande för den interimstyrelse som tillsattes för Förbundet för den Spanska Hästen i Sverige, FSHS, valdes Madeleine Ramsmo Lindqvist av eniga mötesdeltagare.
-    Det känns helt fantastiskt att kunna samla alla spanska hästar i ett förbund, säger hon, som tillsammans med de övriga i styrelsen har ett stort arbete framför sig med att forma förbundet.
Inom kort ska informationen om den nya organisationen ut till alla medlemmar. Information kommer fram till dess att finnas på FSHS hemsida och Avelsföreningens hemsida.
 -  Sedan Sveriges förening för P.R.E., ANCPRE, lade ner sin verksamhet har vi märkt att det verkligen fattas en förening för svensk registrering av P.R.E. och för registreringar av P.R.E.- korsningar. Eftersom den spanska avelsföreningen ANCCE inte accepterar att föreningar som har avtal om stamboken med dem även registrerar korsningar så har vi inte kunnat hjälpa ägare till korsningar, men med en stambokstjänst och ett förbund
kommer hästägare till såväl P.R.E. och korsningar med rasen att få den service de behöver, förklarar Jane Fredin som var mötets ordförande.
Förbudet hoppas därför att redan i år kunna påbörja den svenska registreringen av korsningar och årets föl.
-     Sedan satsar vi mycket på att få till ett fantastiskt championat i höst, följt av flera evenemang som stärker rasen i Sverige och som ger hästägare nya chanser att träffas och visa upp sina vackra hästar, säger Madeleine Ramsmo Lindqvist förhoppningsfullt.
                                                 
Bildtext: Tillsammans med fullmakter var nära 30 medlemmar på det extra årsmötet som tog beslut om att dela den svenska avelsföreningen för PRE till två enheter för att möta framtidens krav från Sveriges hästägare, som bara blir fler och fler. På bilden syns Agneta Berg, Gesta gård, Miriam Johansson, P.R.E Kinnekulle, Gunilla Astrén, kassör i stamboksenheten, Jane Fredin, sekreterare i stamboksenheten, Jack Laurén, styrelseledamot i förbundet, Madeleine Ramsmo Lindqvist, ordförande i förbundet, Tina Delander, Stall Lightning P..RE, Emma Ericsson, Wärmagård P.R.E-stuteri, Sara Rudqvist, styrelseledamot i förbundet, Helena Lundquist, P.R.E- ägare.

ANNONS

Annons

Den här nyheten

Relaterade nyheter

Senaste nytt

ANNONSER