MEST LÄST JUST NU

Hästmagazinet

Ute just nu!

Islandshäst-
magazinet

Allt om dressyr

Kontakt

 • Hästmagazinet
  Parkgatan 20
  515 33 Viskafors
 • Ansvarig utgivare: Robert Solin
 • Växel: +46 08-588 366 20
 • Kundservice/pren:
  E-post: Kundservice
  08-588 366 23
 • Redaktion: 08-588 366 21
 • Annons: 0705-88 02 09
 • E-post: info@hastmagazinet.com
  Plusgiro: 1040-5
 • LRF Media AB Orgnr. 556413-2883 113 92 Stockholm
 • Besöksadress: Franzéngatan 1B 112 51 Stockholm
 • Tel: 08-588 366 00
  Fax: 08-588 369 89
  E-post: LRF Media

Falsterbo Horse Show

I juli är det dags för Falsterbo Horse Show igen. Här kan du läsa nyhetsflödet direkt från dem.

Äntligen släpps biljetterna!

Wed, 26 Nov 2014 10:57:23 +0000

Läs mer »

Falsterbo i topp när ryttarna får välja

Tue, 18 Nov 2014 13:40:26 +0000

Nations Cup säsongen 2015 går likt tidigare på 8 platser i Europa där Falsterbo är en av dessa. Övriga platser är: La Baule, Lummen, Rom, St Gallen, Rotterdam, Hickstead och Dublin. 10 lag deltar i högsta serien.

Förra veckan fick lagledarna välja vilka 4 tävlingsplatser de vill tillgodoräkna sig poäng på i serien. De högst rankade länderna får välja först.

Holland som vann finalen i Barcelona i år och som dessutom är världsmästare i lag och individuellt fick börja att välja: De valde Falsterbo först.

Därefter var det Tysklands tur: De valde också Falsterbo först!

- Organisationen i Falsterbo tycker att det är fantastiskt roligt och naturligtvis är det ett toppbetyg för vårt arrangemang och event som helhet, säger Jana Wannius, President, Falsterbo Horse Show.

Vi har kontinuerligt arbetat med att föra utvecklingen framåt och på senare år har vi investerat mycket i anläggningen och nu senast med att bl.a. lägga om gräset på internationella arenan.

Generellt har det gått väldigt bra för Sverige på hemmaplan i Falsterbo. Det kommer att bli tufft nästa år men vi vet att Sverige har ett kanonlag, så publiken kan se fram mot en riktig rysare, fortsätter Jana.

Furusiyya Nations Cup presented by Longines går av stapeln i Falsterbo fredagen 10 juli 2015.

Läs mer »

Björn Skifs Sommarturné 2014 till Falsterbo Horse Show Arena 2 augusti

Wed, 30 Jul 2014 09:32:32 +0000


Björn Skifs Sommarturné 2014 kommer till Falsterbo Horse Show Arena 2 Augusti 2014
Såhär säger pressmeddelandet:
Björn Skifs är tveklöst en av landets största och mest älskade
entertainers. Lagom till sitt 40-årsjubileum av superhiten ”Hooked on a Feeling” gör han tillsammans med kör och ett väloljat niomannaband sin första stora sommarturné sedan slutet av 90-talet.

”Jag har verkligen längtat att få ta med mina polare i bandet och möta sommarpubliken” säger Björn. Han kommer att bjussa på allt från egna favoriter och hits till moderna klassiker och framför allt – massor av spelglädje!

Starten går förstås i Dalarna, på Dalhalla och i Sälen, innan Björn och bandet, under ledning av Hans Gardemar, ger sig ut i Sommarsverige. Turnén produceras av Piscon, Topeja Event och Krall Entertainment. Regi av Pernilla Skifs.

Biljetterna släpps den 8 april på www.skifs.se

Läs mer »

Rekordstort antal besökare på Falsterbo Horse Show

Wed, 23 Jul 2014 10:38:45 +0000

Besökarantalet till Falsterbo Horse Show har varit högt de senaste 3 åren, över 61 000 besökare har besökt showen.  I år kom besöksantalet till att vara rekordhögt,  Falsterbo Horse Show 2014 har haft besöksrekord med över 63 000 besökare.

 63 244 personer besökte tävlingarna i Falsterbo under årets Falsterbo Horse Show 5-13 juli.

– Vi är väldigt nöjda, särskilt med hänsyn till det fantastiska badvädret som konkurrerat med oss alla 9 dagarna. Det visar vilket intresse och förtroende som finns för evenemanget hos den stora breda publiken. Jag tror det extra höga besöksantalet beror på att en ny publik hittat hit. En publik som uppskattar ett internationellt event med både hästsport och show i en härlig miljö , säger Jan Olof ”Jana” Wannius, Ordförande Falsterbo Horse Show.


Detta innebär också fortsatt stora utvecklingsmöjligheter för Falsterbo Horse Show inför 2015 och kommande år.

Foto: Alida Säflund

Läs mer »

Nu påbörjar vi förberedelserna inför 2015

Fri, 18 Jul 2014 08:03:59 +0000

Vi har redan Sveriges bästa gräsbana, nu påbörjas arbetet med att få Europas bästa gräsbana! Till 2015 års tävlingar ska Internationella Hopparenan bli lika plan som ett dansgolv.  Ett specialgräs, en gräsblandning  som även används på Ascots kapplöpningsbana kommer att bli insått.

Läs mer »

Beröm från Schweiz

Wed, 16 Jul 2014 14:34:08 +0000

Falsterbo Horse Show mottog detta mail nu i dagarna och vill därför dela med oss av dessa fina ord.

”Thanks a lot for the fantastic show in Falsterbo. I was the first time in Falsterbo and I’m unbelievable impressed. The organisation was perfect, the atmosphere just incredible. It is so important for our sport that we have contest likes yours. Every day so many spectators, very fair, very friendly, just perfect.
Thanks a lot to you and all your staff and we would be very pleased and honoured if we are invited again in a year.
All the best
Andy

Andy Kistler
Chef d’Equipe Show Jumping Elite Switzerland”

Läs mer »

Alexander Zetterman vann Longines Grand Prix

Sun, 13 Jul 2014 17:48:48 +0000

Vilken avslutning! För andra året i rad blev det en svensk seger i Falsterbo Grand Prix och denna gång var det Alexander Zetterman med Cafino som kammade hem prispengar, ett lyxigt armbandsur från Longines och en plats i Falsterbos historieböcker. Förra året var det som alla minns Jens Fredricson med Lunatic som stod för samma prestation.

Redan i första omgången visade Alexander Zetterman vad han kan, genom att rida en välplanerad  felfri runda. Även Niklas Arvidsson var felfri och gick vidare till andra omgången.

I andra omgången red Alexander förbluffande snabbt och satte press på sina konkurrenter. Endast David Will med Mic Mac du Tillard lyckades rida felfritt och snabbare än Alexander Zetterman, men de hade fyra fel med sig från den första rundan och slutade på fjärdeplats.

När det stod klart att Alexander Zetterman verkligen hade vunnit, exploderade läktarna av lycka och jublet ville bara fortsätta.

– Jag känner mig helt utmattad; jag har jobbat så länge för detta, förklarade Alexander Zetterman. Efter en tuff vecka här i Falsterbo med 21 starter sedan i måndags var jag helt avslappnad men ändå motiverad och då föll alla bitar på plats.

På andraplats – nästan tre sekunder efter Alexander – kom Andre Thieme, Tyskland med Contanga 3. Trea i dag blev Jur Vrieling, Nederländerna, med Zirocco Blue Vdl.

Resultat

Läs mer »

Coco Chanel vinnare av Falsterbo Horse Show 7 års championat dressyr

Sun, 13 Jul 2014 15:04:35 +0000

Patrick van der Meer – Coco Chanel (Sandreo – San Remo) vann Falsterbo Horse Show 7 års championat i dressyr.

2:a Carina Nevermann Torup – Sirikit
3:a  Per Sandgaard – Charmeur

 

Resultatlista

 

Foto: Alida Säflund

Läs mer »

Patrik Kittel vann även den 5-stjärniga Grand Prix Küren

Sun, 13 Jul 2014 14:32:46 +0000

Söndagens duggregn hade dragit bort när det blev dags för World Dressage Masters Grand Prix CDI5* Kür. Det var åtta startande i klassen, varav fem svenska.

Cecilia Andrén Dorselius med Lennox, gjorde en fin kür där all musik var med Annie Lennox passande nog. Domarna gav dem 74,00% och det räckte till en fin fjärdeplats (och kanske ett steg på vägen till en VM-biljett).

Patrik Kittel och Deja blev det som även idag tog hem segern med 78,30%. Efteråt förklarade Patrik att Deja hade känts avslappnad men ändå laddad under programmet. Han var nöjd allting och kunde inte komma på något som gått fel. Som vanligt sken Patrik som en sol under prisutdelningen.

På andraplats med 78,18% kom danska Nathalie zu Sayn-Wittgenstein med Digby, en valack som hon fött upp och tränat själv, precis som hon gör med alla sina hästar. På tredjeplats med 74,40% kom Patrick van der Meer, Nederländerna, med sin valack Zippo.

 Resultat 

Foto: Isabella von Schrowe

Läs mer »

Marcus Westergren och Luxury Girl tog hem 6-årschampionatet i hoppning

Sun, 13 Jul 2014 13:00:10 +0000


Söndagen blev det även dags för finalen i 6-årschampionatet i hoppning, Folksam Scandinavian Open. Mer än 160 unghästar födda 2008 hade under våren kvalat in till Falsterboveckans semifinaler tidigare i veckan. Av dessa tog sig de tjugo bästa till dagens final, där hinderhöjden var 1,35 meter. Efter grundomgången var det sju hästar som gick felfritt och vidare till omhoppningen.

De sex första hästarna i omhoppningen var felfria och låg ganska jämnt till i tid. Som sjunde och sista häst startade Marcus Westergren med Luxury Girl, ett sto efter Lux Z–Mowgli, och som hon flög fram på de långa galoppsträckorna. Strategin fungerade utmärkt: Luxury Girl var mer än 4 sekunder snabbare än nästa ekipage.

På andraplats kom Elin Uppling med Care for Love (Cardento–Quite Easy)  Som trea slutade Linn Backman med Hip Girl (Hip Hop–Baloubet de Rouet)

Hip Hop 1045 tog hem Folksams Stora Hingstpris 2014; det fanns hela fyra avkommor efter Hip Hop i startfältet till dagens final i 6-årschampionatet.

 Resultat


Foto: Isabella von Schrowe

Läs mer »

Annons

#hastmagazinet

Träning inför Flyinge show! #flyinge #show #flyingeindoor #ponny #häst

Träning inför Flyinge show! #flyinge #show #flyingeindoor #ponny #häst

Webbfrågan

Har du någon hästtevekanal?
När du röstar sparas en cookie på din dator för att förhindra att en röst registreras flera gånger.
Visa resultat

Fler nyheter

16 dec - AZ GP-fyra
Nyhetsarkiv

Mest lästa nyheter

ANNONSER